Συμβουλές Αγοράς

Χρήσιμες Συμβουλές για την Σωστή Επιλογή Κουφωμάτων Ρολών και Γκαραζοπορτών.

Η επιλογή των σωστών συστημάτων και κουφωμάτων αλουμινίου Ρολών και Γκαραζοπορτών, σίγουρα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι λόγοι:

  • Πρώτον διότι κοστίζουν. Δεύτερον διότι υπάρχουν πολλές εταιρείες στην αγορά με πλήθος διαφορετικών συστημάτων αλουμινίου. Τρίτον, διότι το τελικό προϊόν που παραλαμβάνετε δεν κατασκευάζεται από τις ίδιες αλλά από συνεργαζόμενους αλουμινοκατασκευαστές - Ρολοκατασκευαστές.
  • Αξιολογούμε την εταιρεία βάση του ονόματος και της παρουσίας της στην αγορά και κυρίως της δυνατότητας της να δώσει λύσεις σε εμάς.
  • Αξιολογούμε τα πιστοποιητικά . Εάν δεν διαθέτει πιστοποιητικά τότε δεν υπάρχει λόγος για πειράματα.
  • Αναζητούμε πληροφορίες στο internet.
  • Επισκεπτόμαστε εκθέσεις των κατασκευαστών προκειμένου να δούμε τα προιόντα τους.
  • Αναζητούμε την σήμανση CE και αποτελέσματα δοκιμών.
  • Ζητούμε απο την αρχή την έγγραφη εγγύηση του κατασκευαστή.
  • Ως εκ τούτου συστήνεται η επιλογή σας να είναι μεταξύ των γνήσιων - πιστοποιημένων εξαρτημάτων που ο παραγωγός του συστήματος έχει προδιαγράψει. Τα εξαρτήματα επηρρεάζουν σημαντικά τις ιδιότητες και την σωστή λειτουργία ενός κουφώματος .

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συμφωνούνται πριν την διαδικασία παραγωγής των προιόντων και να αναγράφονται στα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ ιδιώτη και του κατασκευαστή που θα κατασκευάσει τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας.

Ζητήστε Αναλυτικές Προσφορές για τα κουφώματα αλουμινίου

Κατά την διάρκεια της αξιολόγησης και συλλογής προσφορών για τα κουφώματα αλουμινίου του σπιτιού σας θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν τα εξής :

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ "ΕΥΚΟΛΟΙ"
Α. Δεν αφήνουμε διάφορα διαφημιστικά σλόγκαν να μας παρασύρουν
στην απόφασή μας:

Θυμίζω κάποια
1. "Για μιά Ζωή" (και γω λέω μικρή ζωή διότι σύντομα έκλεισε)
2. "Μια για Πάντα" ( και γω λέω ένα ποιητικό για πάντα )
3. "Υψηλής Τεχνολογίας" ( και γώ λέω πόσο υψηλή ως 2 μέτρα?)
4. "Υβριδικά" (και γώ λέω οτι υβριδικά είναι τα νεκταρίνια)
5. "Πόση ώρα παιδέυονται αυτοί εκεί έξω αγάπη μου μήπως να τους κεράσουμε έναν καφέ" υπονοεί ότι οι λήστές όλη την νύχτα δηλαδή 6 ώρες παιδέυονταν να διαρρήξουν ένα κούφωμα (πόσα λεπτά λέει το πιστοποιητικό τους? ρωτάω εγω τώρα, (Ρωτήστε έναν κλειδαρά).
7. Οταν στα διάφορα έγραφα υπάρχουν όροι και επιδόσεις που δεν καταλαβαίνουμε ζητάμε εξηγήσεις αυτός που δεν ξέρει να μας απαντήσει πρέπει αμέσως να απορρίπτεται: Δείτε διασκεδαστικό Video με τον Χάρρυ Κλύν εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=yeb5GqWmm2g&feature=related

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ.

1. Οι προσφορές πρέπει πάντα να είναι συγκρίσιμες. Να έχουν το ίδιο πλήθος και τύπο κουφωμάτων.

2. Να είναι ίδιες, οι πανομοιότυπες σειρές (ψυχρά κουφώματα, θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου κλπ).(Αποφύγετε τα ψυχρά συστήματα).

3. Να αναφέρεται ο τύπος των ρολών (πολυουρεθάνης, βαρέως τύπου), η κίνηση τους (ηλεκτρικά, χειροκίνητα).

4. Να αναγράφονται τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται (ράουλα, κλειδαριές,) .

5. Να αναγράφονται οι υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται ( διατομή, τύπος) αλλά κυρίως ο προμηθευτής τους.(Να έχετε υπ όψιν σας ότι σε δημόσιους χώρους υποχρεωτικά όπου μπορεί να τρακάρει άνθρωπος με τζάμι υποχρέωση σας είναι να τοποθετηθούν τζάμια Triplex)

6. Να αναγράφονται ο τύπος μηχανισμών (απλοί, περιμετρικού κλειδώματος) αλλά και η Μάρκα.

7. Σε περίπτωση επιλόγης έγχρωμων κουφώματων (αποχρώσεις RAL, απομίμηση ξύλου) θα πρέπει να αναγράφεται ακριβώς ο κωδικός του χρώματος .

8.Φροντίστε να μάθετε ποιές ιδιαίτερες ιδιότητες πρέπει να έχουν τα κουφώματα και τα Ρολά σας.
Α. Πρέπει να είναι περισσότερο ηχομειωτικά (Λογω θορυβώδους περιβάλλοντος)είναι έξτρα ιδιότητα.
Β. Πρέπει να έχουν έξτρα ασφάλεια λόγω επικίνδυνης για διάρρηξη θέση. (Ειδικές κλειδαριές ασφάλειες σιδήρου συναγερμός κ.λ.π)
Γ. Μάθετε για το τι σημαίνει προσανατολισμός στο κούφωμα Ανατολικό Βορινό (Πολλοί κατασκευαστές μη ενημερωμένοι νομίζουν ότι τα ενεργειακά τζάμια είναι Πανάκεια όμως αλλού χρειάζεται ενεργειακό και αλλού απλό) η σωστή επιλογή κατεβάζει την τιμή απόκτησης αλλά και τα έξοδα ψυξης θέρμανσης.
Δ. Σας ενημερώνω εδώ ότι το υλικό του παραθύρου - Ρολού δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με τον Σοβά ( Πολλοί μη ενημερωμένοι κατασκευαστές στο όνομα της "ΑΠΟΛΥΤΗΣ " Εφαρμογής δεν αφήνουν κενό το οποίο πρέπει να γεμίζει με ελαστομερή υλικά.

9. ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

10 .Αν θυμάστε τον Λαλάκη τον εισαγόμενο τότε: Δείτε το Video εδώhttp://www.youtube.com/watch?v=3JWWXM9zCpY
Κατά κόρον έχει συμβεί κουφώματα εισαγώμενα μετά απο καιρό να μην έχουν ανταλακτικά για επισκευές και αντικαταστούνται εξ ολοκλήρου.

11. Αν η προσφορά που θα πάρετε είναι καταφανώς φθηνότερη (αρκετά κάτω) απο τον προηγούμενο φθηνότερο τότε να είστε υποψιασμένοι, υπάρχουν δυστυχώς πολλοί επιχειρηματίες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη απο μετρητά (προκαταβολή) τα οποία όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν για αγορά των υλικών της παραγγελίας σας θα πάνε σε άλλες ανάγκες του κατασκευαστή , και ίσως να μην μπορέσει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής να αποτελειώσει τα συμφωνηθέντα.

Το κείμενο υπογράφει ο Ισαάκ Γρηγοριάδης